Welkom Mieps Atelier Wie is Miep Contact
Peutjesstraat 3
Zichen-zussen-Bolder belgie      
Tel: (0032) 012 45 25 46
Mieps      Atelier


Wie is Miep?

Follow Your Dreams But Stay Awake!


Miep Vincken geboren in Maastricht, 1942. Dochter van kunstschilder/pottenbakker Sjeng Vincken.

Miep werkte bij haar vader in het Keramisch Atelier en leerde het vak van hem. Tegelijkertijd werkte ze ook een tijdje bij Felix glas en lood ‘’dat had ik graag willen doen op de nijverheid school maar jammer genoeg was dat een mannenberoep. Er waren toen zoveel dingen die je niet mocht doen als meisje…’’

1980 - Haar eerste winkel was in Maastricht in de Platielstraat 10 eerst met Keramiek daarna Antiek Curoza. Nog later haar winkel toegewijd aan de mode met de naam ‘Pour Les Autres’. Hiermee heeft zij ook modeshows gegeven in de Mommes Schouwburg met mannen in vrouwenkleding ipv. voor platte onvrouwelijke modellen. Daarnaast ook Gehaakte jurken en vestjes waar de vrouwelijke vormen goed zichtbaar in zijn. ‘’Deze mode is nu pas getolereerd. Ik was 40 jaar te vroeg.’’  Om deze reden heeft Miep een nieuwe keramiek oven gekocht en verhuisde zij naar Belgie.

1982 - Heeft Miep opnieuw een winkel geopend ditmaal in de Koestraat te Maastricht. Voor haar gezondheid begon ze met Buikdans bij dansschool ‘Salome ’. ‘’ Geweldig alles bewegen en je hoefde niet zo klein of niet zo mager te zijn!!’’. Zo kwam Miep weer terug in haar kunst zinnigheid en stapte terug achter haar naaimachine. Eerst voor haar eigen kostuums te maken en later groeide dit uit tot de opening van een nieuw product in haar winkel genaamd ‘Ali Baba’. Toen uiteindelijk de huren van de panden in Maastricht boven hun dak uit rezen heeft Miep besloten om een Atelier aan huis te bouwen. Dit is tot heden een succes gebleven en Miep steekt dan ook graag nog steeds een hoop energie in haar hobby/werk.

Ceramische kunst Foto’s

Krantenartikelen

Buikdans